latinica  ћирилица
04/12/2023 |  12:09 ⇒ 12:28 | Аутор: РТРС

Букејловић у посјети КПЗ Бијељина: Приоритет завршетак објекта на Голом Брду (ВИДЕО)

Стање безбједности у Казнено поправном заводу Бијељина је задовољавајуће, речено је приликом посјете министра правде Милоша Букејловића тој установи. Истакао је да су затвори у Српској у добром стању.
Букејловић у посјети КПЗ Бијељина - Фото: СРНА
Букејловић у посјети КПЗ БијељинаФото: СРНА

Министар правде Републике Српске Милош Букејловић изјавио је након данашње посјете Казнено-поправном заводу Бијељина да ће један од приоритета ресорног министарства наредне године бити стављање у функцију новог објекта затвора у Голом Брду код Бијељине који ће моћи да прими 250 затвореника.

Министар Букејловић истакао је да је у новим објектима КПЗ-у Бијељина већина вањских радова завршена и да су обезбијеђени безбједносни системи. Потребно је још унутрашње уређење, навео је министар и додао да је Влада Српске до сада у нове објекте Kазнено поправног завода Бијељина уложила више од 2,5 милиона марака.

Букејловић је навео да је изградња новог затвора у Голом Брду капитални пројекат у који ће са садашње локације бити пресељен комплетан КПЗ.

- Завршавање локације на Голом брду биће један од приоритета Министарства правде за наредну годину. У разговору са руководством KПЗ Бијељина видхећемо шта је најбитнија ставка и у складу са финансијским могућностима ићи ћемо у том правцу - нагласио је министар Букејловић.

Нови KПЗ у Бијељини имаће 250 смјештајних јединица, од чега је 60 предвиђено за притворенике.

- Тренутни капацитет је попуњен са преко 50 одсто. KПЗ Бијељина је добио све употребне дозволе за све изграђене објекте, они су спремни за пресељење, а у сарадњи са Министарством гледаћемо да наредне године обезбиједимо средства како би се што прије преселили - истакао је директор ове установе Миленко Гајић.