latinica  ћирилица
04/12/2023 |  14:42 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Међународне организације и донатори студентима нуде сарадњу за издају интереса Српске (ФОТО/ВИДЕО)

О формирању буџета за 2024. годину, са премијером Српске разговарали су данас представници студената и омладинског сектора. Млади Српске упознали су премијера са притисцима међународних организација и донатора, са којима се сусрећу у посљедње вријеме, истичући да на њих неће пристати, те да се кровне организације младих ослањају на подршку Владе Српске и њених партнера.
Вишковић са представницима студената и Омладинског савјета - Фото: Уступљена фотографија
Вишковић са представницима студената и Омладинског савјетаФото: Уступљена фотографија

Након састанка представника Уније студената са премијером Републике Српске Радованом Вишковићем у Бањалуци, Огњен Вукојевић, предсједник Управног одбора Омладинског савјета Републике Српске, је рекао да одређени страни донатори и међународне организације настоје да искористе турбулентне политичке односе и геополитичку слику у свијету и Европи.

- Чињеница да је омладински сектор иначе, а поготово у задње вријеме изложен притисцима појединих међународних организација и донатора и да су то неке прилике у којима они "хватају" младе људе како би их на било који начин привољели на рад који би био антиуставан и антиинституционалан у Републици Српској - истиче Вукојевић.

Вуковић није желио да каже о којим међународним организацијама је ријеч.

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Младен Пјевчевић рекао је да је на састанку било ријечи о професионализацији рада овог савјета и кровних организација за младе у Српској.

- Наишли смо на огромну подршку предсједника Владе који је рекао да нам Влада Српске са ресорним министарствима стоји нарасполагању за наше активности у наредном периоду - истакао је Пјевчевић.

Предсједник Уније студената Републике Српске Андреј Шева рекао је новинарима да је на састанку било ријечи о пројектима ове уније, статусу студената и студентском стандарду, те о повећању квалитета образовања на јавним универзитетима у Српској.