latinica  ћирилица
04/12/2023 |  17:00 ⇒ 17:01 | Аутор: РТРС

Чубриловић-Станивуковић: Ускоро изградња двије нове кружне раскрснице у Бањалуци

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић са сарадницима састао се данас са градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем и в.д. директора ЈП Путеви Републике Српске Миланом Дакићем на тему реализације инфраструктурних пројеката на западном и источном транзиту у Бањалуци.
Чубриловић, Дакић и Станивуковић - Фото: Уступљена фотографија
Чубриловић, Дакић и СтанивуковићФото: Уступљена фотографија

Чубриловић и Станивуковић договорили су два важна пројекта – изградња двије нове кружне раскрснице, од којих ће једна бити изграђена код Ауди сервиса, а друга на споју Улице Триве Амелице и западног транзита, што ће у великој мјери растеретити саобраћај у четири насеља – Новој вароши, Росуљама, Петрићевцу и Паприковцу.

Чубриловић је упутио подршку за реализацију наведених инфраструктурних пројеката у Бањалуци, наводећи да ће се убрзо кренути у реализацију, са циљем растерећења саобраћаја и унапређења саобраћајне инфраструктуре.

Додао је да је уз заједнички договор и сарадњу неопходно омогућити квалитетна саобраћајна рјешења и наставити инфраструктурно улагање на територији града Бањалука, реконструкцију и модернизацију путних праваца.

Вршилац дужности генералног директора ЈП Путеви Републике Српске Милан Дакић рекао је да ће ускоро бити утврђен укупан износ и да ће се на основу увида у пројекте заузети став о висини и могућностима износа наведених пројеката.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић захвалио је  Чубриловићу и предузећу Путеви Републике Српске што су препознали значај овог пројекта.

Станивуковић је изразио увјерење да ће радови бити започети већ наредне године.

- Идеја је да додатно побољшамо саобраћај у нашем граду, а изградњом двије кружне раскрснице свакако ће бити омогућена боља саобраћајна и путна инфраструктура у Бањалуци. Додатно, Град се обавезује да изгради још једну кружну раскрсницу код воденог парка Аквана. Желимо да захвалимо предузећу Путеви Републике Српске и ресорном министарству, који су препознали значај овог пројекта - закључио је Станивуковић