latinica  ћирилица
05/12/2023 |  08:32 ⇒ 10:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Експлозија у кући код Вашингтона док је полиција уручивала налог за претрес (ВИДЕО)

Полиција у Вирџинији, у предграђу Вашингтона, истражује експлозију у кући у којој су полицајци у понедјељак покушавали да изруче власнику налог за претрес.
Полиција САД (Фото: EPA-EFE/CJ GUNTHER/илустрација) -
Полиција САД (Фото: EPA-EFE/CJ GUNTHER/илустрација)

Полиција је саопштила да је неколико полицајаца задобило лакше повреде, али никоме није био потребан одлазак у болницу, преноси АП.

Портпаролка полиције округа Арлингтон Ешли Севиџ изјавила је да за сада нема жртава, али да није познато у каквом је стању осумњичени који је био у кући у вријеме експлозије.

Она је навела да је инцидент почео око 16.45 часова, када је полиција реаговала на извјештаје о испаљеним хицима, за које је касније утврдила да су долазили из сигналног пиштоља.

Док је полиција вршила истрагу, добила је налог за претрес куће. Када је полиција покушала да изврши налог за претрес, осумњичени је испалио неколико хитаца унутар куће. Тада је кућа експлодирала и запалила се нешто прије 20.30 часова.

Севиџ је рекла да није јасно да ли су хици испаљени из сигналног или неког другог ватреног оружја и додала да нема индиција да је у кући било других људи, али да то не може да буде искључено у овој раној фази истраге. Арлингтон се налази поред реке Потомак, која га дијели од главног града САД. До експлозије је дошло у Блумонту, приградском насељу у северном Арлингтону, гдје су куће најчешће дуплекси које дијеле двије породице. Ватрогасна служба је саопштила да још није познат узрок експлозије.