latinica  ћирилица
05/12/2023 |  09:21 ⇒ 09:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Петицију којом се тражи смртна казна за убиство дјевојчице потписало 16.000 људи

Непосредно након што је објављена вијест да је малољетна Вања Ђорђевска, која је претходно отета, а онда након само два сата убијена и закопана недалеко од Скопља, на друштвеним мрежама се појавила петиција којом се тражи смртна казна за починиоце овог злочина, коју је до сада потписало више од 15.000 људи.
С. Македонија-грађани се опраштају од убијене дјевојчице (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI, илустрација) -
С. Македонија-грађани се опраштају од убијене дјевојчице (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI, илустрација)

Петиција под називом "Смртна казна за Вањине убице" се дијели на друштвеним мрежама, а истовремено са свих страна долазе позиви на најстроже кажњавање починилица.

Тражећи правду, грађани Сјеверне Македоније кажу да је и доживотни затвор за починиоце премала казна.

Четрнаестогодишња Вања Ђорђевска је отета и за њом је седам дана трагао готово цијели регион, да би за викенд било саопштено да је убијена и да је њено тијело пронађено закопано недалеко од Скопља.

Надлежни су на јучерашњој конференцији за новинаре саопштили да је Вања убијена на бруталан начин, да је након отмице стављена у врећу за спавање, а да је на мјесту злочина у њу пуцано из ватреног оружја, док су јој ноге и руке биле везане. Она је потом закопана.

Три особе су притворене због сумње да су учествовали у овом злочину, као и Вањин отац који се сумњичи да је отмичарима и убицама одао информације о томе када ће она бити сама. Главно осумњичени за овај злочин Љ.П. је у бјекству и за њим је расписана међународно потјерница.

Како је саопштено, мотив овог бруталног убиства је наводно користољубље.