latinica  ћирилица
05/12/2023 |  10:34 ⇒ 17:44 | Аутор: РТРС

Шеранић у Требињу: Градња нове болнице у складу са роковима (ФОТО/ВИДЕО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић разговарао је данас у Требињу са градоначелником Мирком Ћурићем и директором Болнице Недељком Ламбетом.
Министар Ален Шеранић, састанак - Фото: РТРС
Министар Ален Шеранић, састанакФото: РТРС

Након састанка Шеранић је посјетио градилиште нове болнице.

Шеранић је рекао да је завршена изградња поликлиничког дијела нове болнице и да се паралелно са тим гради и друго крило, гдје су радови стигли до првог спрата.

Он је навео да је на састанку са градоначелником Требиња и руководством Болнице разговарао о даљим активностима по питању логистичких ствари које треба обезбиједити, а ријеч је о струји, води и одводу отпадних вода.

Шеранић је навео да ресорно министарство припрема план специјализација за 2024. годину, те да имају одређене захтјеве из требињске Болнице, што је, како каже, континуиран процес.

Фото: РТРС

Градоначелник Требиња рекао је да је договорено да град и ресорно министарство у изградњи комуналне инфраструктуре за нову болницу учествују са по 50 одсто, те да ће бити обезбијеђена средства за све што буде неопходно.

Ћурић је додао да је град Требиње послао захтјев у вези са обавезама за сљедећу годину како би могли да планирају средства у буџету за изградњу нове болнице.

Директор Болнице Требиње изразио задовољство динамиком радова на изградњи новог објекта, нагласивши да ће у наредном периоду јачати кадар.

Ламбета је позвао све заинтересоване љекаре и средњи медицински кадар да се јаве у требињску Болницу.

Нова болница у Требињу биће изграђена у насељу Придворци, а укупна вриједност пројектовања, изграде и опремања ове здравствене установе по принципу кључ у руке износи 128.448.448 КМ са ПДВ-ом.

Средства за изградњу нове болнице биће обезбијеђена из буџета Републике Српске, а овај пројекат представља један од најзначајнијих подухвата Владе Српске у здравственом систему.

Нови болнички комплекс простираће се на 41.080 метара квадратних, а циљ пројекта је изградња савремено опремљене болнице за пружање квалитетних здравствених услуга, у складу са највишим стандардима, грађанима Требиња и сусједних општина и градова.