latinica  ћирилица
05/12/2023 |  10:43 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Цикотић осуђен на три године затвора, одбрана најавила жалбу (ВИДЕО)

Бивши министар одбране у Савјету министара Селмо Цикотић осуђен је данас првостепено пред Судом БиХ на три године затвора за злоупотребу положаја, чиме је оштетио буџет БиХ за око 9,7 милиона КМ.
Селмо Цикотић - Фото: СРНА
Селмо ЦикотићФото: СРНА

Цикотић је оптужен да је од 30. октобра 2009. до 12. јула 2011. године у договору са другим лицима, а с циљем прибављања користи, искористио службени положај и погодовао фирми Скаут из Загреба.

Оптужница га терети да је, противно споразуму о коначном располагању свим правима и обавезама над покретном имовином из 2008. године и одлукама Предсједништва БиХ, донио и потписао двије одлуке о одобравању испоруке, односно замјене робе, те четири рјешења о испоруци муниције.

Према оптужници, закључио је четири анекса на основне уговоре о продаји неперспективног наоружања и муниције закључене 2003. и 2004. године.

Цикотићева одбрана најавила је подношење жалбе.

- Ово је тек првостепена пресуда, видјемо шта како ће се Апелациони суд одредити - рекао је Цикотићев адвокат Фахрудин Ибришимовић, додајући да је Суд БиХ на "кривом трагу".

На питање новинара да објасни на шта мисли када каже на "кривом трагу", Ибришимовић је навео да сматра да није било доказа.

- То је тек првостепена пресуда, ми нисмо сагласни - рекао је Ибришимовић.