latinica  ћирилица
05/12/2023 |  10:45 ⇒ 11:59 | Аутор: РТРС

Бијељина: Притвор осумњиченом за убиство мајке

Осумњиченом за убиство мајке које се догодило у Бијељини одређен је једномјесечни притвор, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва.
Бијељина: Окружно тужилаштво, Окружни суд, Правобранилаштво и Основни суд - Фото: РТРС
Бијељина: Окружно тужилаштво, Окружни суд, Правобранилаштво и Основни судФото: РТРС

Против осумњиченог чији су иницијали М.В. притвор је био предложен због чињенице да би боравком на слободи могао напустити територију БиХ, утицати на свједоке, те због оправдане бојазни да би могао извршити исто или слично кривично дјело.

У саопштењу се наводи да је почињено кривично дјело посебно тешко с обзиром на начин извршења које је проузроковало узнемирење грађана, те се подсјећа да се за убиство може изрећи казна затвора од 10 година и строжа.

Рјешење о притвору Окружног суда у Бијељини донесено је јуче, након што је Окружно јавно тужилаштво то затражило у недјељу, 3. децембра.

Осумњичени М.В. терети се да је у суботу, 2. децембра, у Бијељини починио кривично дјело убиство, у стицају са кривичним дјелом изазивање опште опасности.

Педесетогодишња жена чији су иницијали С.В. из Велике Обарске код Бијељине убијена је сјекиром, а за смрт се сумњичи њен осамнаестогодишњи син М.В. који је ухапшен, саопштено је раније из бијељинског Окружног јавног тужилаштва.

Жена је имала тешке повреде главе и мозга које су нанесене сјекиром, а након што је наступила смрт осумњичени је запалио њено тијело.

Угљенисано тијело затекли су ватрогасци приликом гашења пожара на породичној кући.