latinica  ћирилица
05/12/2023 |  11:05 ⇒ 13:14 | Аутор: Агенције

Медојевић да плати 3.000 евра Спајићу за повреду угледа и части

Лидер Покрета за промјене, бивше чланице Демократског фронта Небојша Медојевић неправоснажно је осуђен на новчану казну од 3.000 евра, које је дужан да уплати лидеру ПЕС-а и премијеру Црне Горе Милојку Спајићу.
Подгорица - Фото: ТАНЈУГ
ПодгорицаФото: ТАНЈУГ

Првостепену пресуду је донио Основни суд у Подгорици по тужби Спајића против Медојевића због повреде угледа и части. Медојевић је обавезан да пресуду објави у медијима о свом трошку.

Суд је потврдио наводе из тужбе и констатовао да је Медојевић повриједио право Спајићу на част, углед и достојанство, саопштио је премијер адвокат Данило Радуловић.

Радуловић је изјавио да је суд неспорно утврдио да су све Медојевићеве објаве очигледно увредљиве садржине, јер се њима на ружан и непримјерен начин вријеђа Спајић односно његова част и углед.

- Тужени није пружио било какав доказ којим би потврдио своје наводе које је годинама износио на рачун нашег клијента. Суд је обавезао туженог да сноси судске трошкове, обавезан је да надокнади износ од 3.000 евра на име нематеријалне накнаде штете, као и да, када постане правоснажна, објави пресуду у најтиражнијим црногорским дневним штампаним медијима - саопштио је Радуловић.