latinica  ћирилица
05/12/2023 |  11:34 | Аутор: СРНА

Туристичка организација Бањалука: Оборени рекорди у односу на цијелу прошлу годину

У Бањалуци је за десет мјесеци ове године евидентирано 96.704 туристичких долазака или 25,78 одсто више него у истом периоду прошле године, саопштено је из Туристичке организације града Бањалука.
Туристичка организација Бањалука (Фото: banjaluka-tourism.com) -
Туристичка организација Бањалука (Фото: banjaluka-tourism.com)

Прошле године у истом периоду је забиљежено 76.883 долазака, односно 147.174 ноћења или 22,92 одсто више у односу на рекордну 2022. годину кад је остварено 119.730 ноћења.

Савјетник за односе са јавношћу бањалучке Туристичке организације Бранка Бранковић подсјетила је да је за цијелу протеклу годину забиљежено 94.842 доласка и 146.189 ноћења.

Она је истакла да подаци указују да је град на Врбасу већ оборио рекорде у односу на цијелу прошлу годину.

- Од децембра се увијек очекује највише. Готово да су сви смјештајни капацитети резервисани и указују на 100 одсто попуњености током празника - рекла је Бранковићева.

Она је навела да је, према информацијама које Туристичка организација добија од власника смјештајних капацитета, хотела, хостела и осталих, тежиште на гостима из Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Македоније, Аустрије, Данске и Њемачке.

Бранковићева је додала да су ови подаци за Туристичку организацију сатисфакција и вјетар у леђа да наставе још јаче и боље развијати Бањалуку у туристичком смислу.

У овој организацији кажу да је у плану да наредне године, с обзиром на све већи број туриста који посјећују град, раде на проширењу и унапређењу туристичке понуде.

То значи да ће се радити на уређењу и промоцији постојећих туристичких локалитета у граду у урбаној зони, као и на унапређењу приградских туристичких локација које ће употпунити досадашње туристичке туре у граду.

- Спајањем урбаног са авантуристичким и адреналинским туризмом, као и посебним печатом на манифестационом туризму, Бањалука ће имати завидну туристичку понуду примамљиву свим узрастима - истичу у Туристичкој организација града Бањалука.