latinica  ћирилица
05/12/2023 |  14:35 ⇒ 14:57 | Аутор: РТРС

Хемофарм представио STADA EXPO мултимедијалну платформу у бањалучком Универзитетском граду (ФОТО)

Компанија Хемофарм у Бањалуци представила је јединствену STADA EXPO мултимедијалну платформу посвећену одрживом развоју.
STADA EXPO у Бањалуци - Фото: Уступљена фотографија
STADA EXPO у БањалуциФото: Уступљена фотографија

Ријеч је о изложби STADA Групе (и Хемофарма) која кроз интерактивну и одрживу призму, приказује производне процесе у фармацеутској индустрији, те на едукативан и иновативан начин комбинује науку, технологију, а прије свега, људе који стоје иза читавог процеса.

Презентација је направљена у Универзитетском граду у Бањалуци.

- Хемофарм је фармацеутски лидер у земљи и региону, али уједно и један од лидера одрживог развоја. Штедимо ресурсе, константно унапређујемо процесе, али прије свега бринемо о здрављу људи и локалним заједницама. Све то приказано је кроз овај јединствени пројекат на мјесту гдје је будућност, а то је бањалучки Универзитет. Надамо се да ћемо мотивисати сваког појединца да заједно корачамо према одрживој будућности, а постоји ли боље мјесто за то од мјеста знања - рекао је рекао је Саша Урошевић, директор Хемофарма у БиХ.

Урошевић је напоменуо да је ријеч о модуларној и мултимедијалној изложби STADA EXPO која се састоји од четири контејнера, од којих сваки прича неку своју причу.

STADA EXPO у Бањалуци (Уступљена фотографија)

– Сваки је прешао више од два милиона километара и посјетио више од 20 земаља, а кроз овај пројекат сви су добили нову шансу. То је најбољи примјер одрживости. Контејнери су опремљени најсавременијим технологијама, од виртуелних наочара, дисплеја осјетљивих на додир до холограмског приказа људског тијела - рекао је Урошевић.

Додао је да први контејнер прича о историји и развоју STADA групе и Хемофарма, други о здрављу и одговорним процесима у производњи, трећи о људима и благостању, док су у четвртом контејнеру поставке које приближавају одрживи развој.

Проректор за научноистраживачки рад и развој бањалучког Универзитета Александар Остојиш каже да је увјерен да млади људи, студенти,  планети и друштву могу понудити више него што су понудиле раније генерације.

- Један од примјера јесте и наш Универзитет у којем се одвија један цијели процес одрживости, од ботаничке баште, преко задржавања најбољих кадрова, што представља компоненту социјалне одрживости, до сталног раста и развоја из домаћих и међународних фондова што представља основу економске одрживости - рекао је Остојић.

STADA EXPO своју европску турнеју започела је из Вршца, наставила кроз Румунију и Црну Гору, да би овогодишњу турнеју завршила у Бањалуци. Изложбу у Универзитетском граду можете погледати до 16. децембра.