latinica  ћирилица
05/12/2023 |  15:13 ⇒ 19:36 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Неопходно поштовати унутрашњи дијалог

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић нагласила је у разговору са кинеским амбасадором у БиХ Ђи Пингом важност очувања мира и стабилности, истакавши да је за превазилажење политичких изазова у БиХ непходно поштовање уставних надлежности свих нивоа власти и Дејтонског мировног споразума и унутрашњи дијалог представника свих конститутивних народа.
Жељка Цвијановић и Ђи Пинг - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић и Ђи ПингФото: РТРС

Цвијановић је захвалила Кини и њеном руководству на принципијелном и реалном односу према БиХ и поштовању међународног права, посебно у Савјету безбједности УН о питању високог представника, као и подршци коју Кина пружа Републици Српској и БиХ у различитим областима, укључујући привредну сарадњу, инвестиције и културну размјену.

Српски члан Предсједништва БиХ је била гошћа на радном ручку који је данас у Сарајеву у резиденцији Амбасаде Кине уприличио амбасадор Ђи и том приликом га је упознала о ставовима Републике Спрске у погледу актуелних политичких прилика у БиХ и региону, саопштено је из Предсједништва.

Током радног ручка, она је имала прилику да са високим званичницима Амбасаде разговара о питањима од значаја за двије земље, са фокусом на могућности додатног унапређења сарадње у областима од обостраног интереса.

Саговорници су заједнички оцијенили да је досадашња сарадња резултирала реализацијом пројеката од значаја за обје земље, те изразили очекивање да ће она континуирано јачати на добробит свих грађана.