latinica  ћирилица
05/12/2023 |  18:01 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Награђени најуспјешнији волонтери (ВИДЕО)

Међународни дан добровољног рада за економски и друштвени напредак обиљежава се и у Републици Српској.
Награђени волонтери - Фото: РТРС
Награђени волонтериФото: РТРС

Петоро волонтера награђено је престижним републичким наградама за постигнуте резултате. Славко Савић и Емилија Грумић су међу најуспјешнијим. Славко волонтира у Културно-спортском клубу студената у Бањалуци, а Емилија у Омладинском центру Прњавор.

- Драго ми је да у Републици Српској додјељују ове награде, јер нам је то признање за сав уложени труд - рекла је Емилија Грумић из Прњавора.

- Мислим да је волонтерски рад уско везан за друштвено одговорност и свако би требало да се ангажује према својим интересовањима и да дјелује с овим циљем - истакао је Славко Савић из Бањалуке.

Свака волонтерска активност произилази из потребе или са циљем рјешавања одређеног проблема. Републичку награду за најбољег организатора волонтирања добио је Центар за дјецу, младе и породицу из Лакташа.

- Проводимо активности које су намијењене дјеци, младима, али и разне друге које доприносе заједници - наводи Вања Илић, Центар за дјецу, младе и породицу, Лакташи.

Волонтирање је непрофитна активност којом појединци доприносе добробити своје заједнице или друштва у цјелини. Зато је важно да их подржимо и додијелимо признања, истакла је Селма Чабрић, министарка породице, омладине и спорта Републике Српске.

Републичку награду за организатора волонтирања чини плакета и новчани износ у висини четири просјечне плате, док се награда волонтерима-појединцима састоји од медаље и новчаног износа у висини двије просјечне плате у Српској за претходну годину.