latinica  ћирилица
06/12/2023 |  12:33 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Потписан Споразум о електронској размјени података

Министар управе и локалне самоуправе Сенка Јујић и директор Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске Недељко Јовић потписали су данас у Бањалуци Споразум о електронској размјени података.
Потписивање споразума - Фото: Уступљена фотографија
Потписивање споразумаФото: Уступљена фотографија

- Споразумом је предвиђено да Фонд у поступцима за остваривање права и контроле корисника права из области дјечије заштите може електронским путем прибавити податке садржане у изводима из матичних књига рођених, вјенчаних, умрлих и држављана - саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе.

Ово ће допринијети већој ефикасности и економичности поступка које Фонд води, а истовремено лакшем остваривању права утврђених Законом о дјечијој заштити, јер ће грађани бити ослобођени прибављања ових докумената, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе.

- План је да се настави сарадња између наших институција и у наредном периоду створе претпоставке да грађани могу електронским путем поднијети захтјеве за остваривање појединих права из области дјечије заштите и реализовати их у што краћем року, као што је право за опрему новорођенчета и остала - рекла је Јујићева.