latinica  ћирилица
06/12/2023 |  15:23 ⇒ 15:24 | Аутор: РТРС

Вулић: Суд БиХ је за Србе модерни логор "Силос" (ВИДЕО)

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је данас у Сарајеву да је Суд БиХ за Србе модерни логор "Силос" и најавила постављање посланичких питања у вези са омаловажавањем највиших представника Републике Српске у овом суду.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Ово вам је модерни "Силос". Сви знате шта је у вријеме деведесетих тамо Србима чињено, а сада се овдје у вријеме демократије ради све на исти начин, само под окриљем неког закона који је донио неко ко нема потврду Савјета безбједности и којег не признајемо због тога - рекла је Вулићева новинарима испред Суда БиХ након одгађања рочишта на суђењу предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Вулићева је најавила да ће већ сутра, у складу са Пословником Представничког дома, бити постављено посланичко питање предсједнику Суда БиХ Ранку Дебевецу, који је дозволио да у судници сједи представник ОЕБС-а са мобилним телефоном, док су остали били претресени као највећи криминалци и све им је одузето пред улазак у судницу.

- Српски члан Предсједништва БиХ нема право да буде у судници, предсједник Владе Републике Српске нема право да буде у судници, а некаква дама из ОЕБС-а са све телефоном има право. То је крајње некоректно и дискриминишуће - рекла је Вулићева и додала да ће након консултација са правним тимом и уколико буде основа бити поднијета и тужба.

Вулићева је најавила и питање за министра правде у Савјету министара Давора Буноза због понашања судских полицајаца.

- Један од њих је буквално лежао као да је на плажи и није дао да се предсједник Републике Српске Милорад Додик окрене. Шта је он криминалац? Да ли је некога убио? Какво је то понижавање? - упитала је Вулићева, истичући да је овакво понашање брука и срамота.