latinica  ћирилица
06/12/2023 |  16:27 ⇒ 18:00 | Аутор: РТРС

Нови инфраструктурни пројекти - циљ побољшати стање у саобраћају (ВИДЕО)

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске потписала је уговоре о суфинансирању пројеката са 11 локалних заједница, све у циљу побољшања саобраћајне безбједности.
Уговори за нове пројекте - Фото: РТРС
Уговори за нове пројектеФото: РТРС

За ову намјену, републичка Агенција обезбиједила је 77.000 марака.

Једна од потписница уговора о суфинансирању је и општина Станари. Безбједност школараца им је приоритет.

- Данас смо потписали уговор о суфинансирању једног инфраструктурног пројекта. Ријеч је о уређењу прилаза једној нашој подручној Основној школи - рекао је предсједник Скупштине општине Станари Денис Стевановић.

Нови инфраструктурни пројекат који ће побољшати саобраћајну безбједност очекује се и у Власеници.

- Суфинансиран је од стране Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске у износу од 8.000 марака, остатак средстава за реализацију овог пројекта, општина Власеница обезбиједиће из властитих средстава - каже Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Власеница Невена Ступар.

Републичка Агенција суфинансирајући значајне инфраструктурне пројекте са 50 одсто од укупних средстава, док остатак обезбјеђују локалне заједнице.

- У последњих 5 година мислим да смо са локалним заједницама утрошили милион и 100 хиљада марака на пројекте у области безбједности саобраћаја, а ове године је подијељено 77 хиљада од стране Агенције, што ће износити укупно 170 хиљада заједно са локалним заједницама - рекао је директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младен Петровић.

Крајњи циљ рада и функционисања Агенције за безбједност саобраћаја јесте свести на минимум број саобраћајних несрећа и незгода.