latinica  ћирилица
06/12/2023 |  21:10 ⇒ 21:19 | Аутор: РТРС

Масен: Европљани ће подлећи под исламом

Бивши шеф унутрашње обавјештајне службе Њемачке, Ханс-Георг Масен, рекао је у интервјуу за ФПО ТВ да се Европа суочава са кризом без преседана због масовне имиграције, да је ислам добро спреман да освоји Европу, те да Њемачка и Аустрија могу учинити много да зауставе надолазећу кризу, али да бирају не чинити ништа.
Ханс Георг Масен (Фото: EPA/HAYOUNG JEON) -
Ханс Георг Масен (Фото: EPA/HAYOUNG JEON)

- Приближава нам се потпуно друга култура. На то нисмо нимало спремни, јер нисмо способни сукобе рјешавати сукобе ни на какав начин, а поготово не насиљем - рекао је Масен.

Сматра да ће Европљани ће подлећи под исламом.

- Са једне стране, зато што нису у стању нити видјети да долази до тог сукоба, а са друге, јер нису у стању сукобе рјешавати на сличан начин - истакао је, наводећи да ће "крајњи резултат бити поступно уништавање наше европске културе"

Масен је описао Европљане као оне који живе без визије или мисије, док друге надолазеће културе имају јасну идеју о томе што су и који су им циљеви.

- Не знамо гдје желимо ићи. Не знамо како би Њемачка или Аустрија требале изгледати 2030. године. Живимо само у тренутку и зато губимо од других који имају религију или идеологију, који знају камо желе ићи. Недостаје нам мисија. Углавном нам долазе муслимани са потпуно другачијом свијести о култури, вјери и породици. У секуларној Европи, вјера и породица – ако су још увијек важни - ствар су појединца, али у овим културама то је ствар масе - рекао је Масен.

Масен је рекао да европски политичари активно допуштају масовну имиграцију јер, према његовим ријечима, "наши политичари желе другачију популацију".

- Политичка љевица слиједи курс антињемачке идеологије. Што је популација хетерогенија, мање је способна артикулирати се. Што више политика прихваћа имигранте из других земаља како им одговара и даје им држављанство, то више политика утиче на резултате избора. Ти мигранти онда гласају другачије од локалног становништва - навео је он.

Каже да би Њемачка и Аустрија могле почети одбијати људе на границама – због прописа трећих земаља.

- Надаље, држава би могла депортирати или осигурати добровољни одлазак за "стотине хиљада странаца који се не желе интегрисати и који би могли починити злочине те наставити зависити о социјалним давањима од државе" - рекао је Масен.

Једна од главних проблематичних тачака за западне владе је то што су друге нације одбиле примити натраг своје држављане, али Масен је рекао да постоји мноштво могућности за суочавање са таквим нацијама.

- Такође би требало бити могуће увјерити стране земље да прихвате своје држављане након налога за депортацију. Ако то не учине, могли бисте замрзнути њихову имовину, спријечити (њихове грађане) да путују у Европу и друге ствари. Морате увјерити те државе да се понашају у складу са међународним правом - рекао је Масен.

Масен сумња да њемачки политичари планирају предузети било какве озбиљне мјере против илегалне имиграције упркос растућим ризицима.

- Зашто мигранти једноставно нису враћени на границама? - упитао је Масен.

Он указује на посљедњи "миграцијски самит" у Њемачкој, гдје је рекао да је видио "политику излога" и "политику лажности", гдје су главне тачке биле више новца за тражитеље азила и брже процедуре за азил. Али, нико није поставио најважније питање:  "Зашто те људе уопште пуштамо у Њемачку и Европу?"

- Зашто не присилимо земље попут Италије и Грчке да коначно учине оно што би требале учинити према европским уговорима, а то је разумна заштита граница? Зашто пуштамо ове људе да нам долазе, хранимо их и трошимо милијарде на њих, а многи мјештани, сиромашни пензионери са 920 евра пензије након пуног радног вијека, морају скупљати боце? - навео је Масен.

Ханс-Георг Масен је био од 2012. до 2018. био предсједник Канцеларије за заштиту устава. Ријеч је о главној унутрашњој обавјештајној служби. Члан је странке Хришћанско-демократске уније (ЦДУ). У фебруару ове године, извршни одбор ЦДУ-а једногласно је одлучио покренути поступак искључења из странке и одмах одузети Масенз чланство због изјава које су "антисемитске, десноекстремистичке и теорије завјере".

Али, у јулу 2023. године, окружни страначки суд ЦДУ-а одбио је искључење у првом степену и поништио повлачење чланства.