latinica  ћирилица
07/12/2023 |  09:34 ⇒ 09:54 | Аутор: РТРС

Уникредит банка Бањалука: Настављамо тренд добрих и здравих пословних резултата

Прошле 2022. године Уникредит банка Бањалука остварила је врло добре пословне резултате. Како је изјавио Гордан Пехар, предсједник Управе Уникредит банке Бањалука, овај тренд је настављен и у години чијем се крају ближимо.
Гордан Пехар - Фото: Уступљена фотографија
Гордан ПехарФото: Уступљена фотографија

И у 2023. години Уникредит банка Бањалука је наставила са трендом добрих и здравих пословних резултата. Годинама уназад, ова банка једна је од водећих банака у Републици Српској, прва по висини капитала у Српској, а пета на нивоу БиХ.

Дугогодишње искуство и традиција, као и веома добра експертиза у пословању са становништвом и правним лицима, која се несебично дијели широм Уникредит групе, представљају основ за остварење циљева банке.

Пехар посебно истиче поједностављење кредитног процеса, посебно за сегменте малих и средњих предузећа, које се наставља и у наредном периоду, заједно за редизајнирањем постојећих производа и услуга, а све у циљу креирања оних који су за клијента једноставни и ефикасни.

Акцијска понуда стимулативних каматних стопа на орочене депозите, као и кампања за акцијску понуду стамбених и готовинских кредита уз ниже, фиксне, каматне стопе, само су неки од показатеља да Уникредит Банка Бања Лука прилагођава своју стратегију пословања свим изазовима са којима се сусрећу и банка и њени клијенти.

Оно по чему се Уникредит банка Бањалука посебно издваја, јесте апликација мобилног банкарства м-банк, за коју је и ове године, четврти пут за редом, освојила престижну наградну Златни БАМ. Ослушкујући потребе клијената и слиједећи трендове, ове године су, заједно са сестринском Уникредит банком Мостар, лансирали услугу мобилног банкарства за правна лица, м-банк БИЗ.

Пехар наглашава да снагу Уникредит банке Бањалука чине њени запосленици, који су и заслужни за успјешно суочавање банке са изазовима у пословању. 

- Прошле године смо, као прва банка на територији БиХ одлучили подржати борбу за здравију и зеленију животну средину, те прикључити се Priceless Planet Coalition (Коалиција "Непроцјењива планета"), а у оквиру које смо заједно са нашим клијентима, посадили 7.500 садница. С поносом истичемо и чињеницу да су наши запослени у склопу ове иницијативе учествовали у акцији чишћења обала ријеке Врбас, а да нам ускоро слиједи и нови вал кампање "Непроцјењива планета" који ће обухватити период децембар 2023. - март 2024. године - нагласио је Пехар.