latinica  ћирилица
07/12/2023 |  09:47 ⇒ 11:14 | Аутор: РТРС

Кошарац: Ако је ишта неуставно и антидејтонски, онда је то дјеловање ПИК-а

На сједници ПИК-а ништа ново: поново су се обрушили на Републику Српску, лажно је оптужујући за тобоже сецесионистичке политике и нападе на уставни поредак. Ако је ишта неуставно и антидејтонски, онда је то дјеловање ПИК-а, рекао је Сташа Кошарац замјеник предсједавајућег Савјета министара
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Није нам изненађујуће што су јавно похвалили своју најбољу ученицу, самозвану предсједницу Јелену Тривић. Шта се друго могло очекивати? Ни јалова објашњења британске миљенице нису изненађујућа. За Тривићеву је ''Шмит реалност'', а не колонијални управник који узурпира позицију високог представника. Ако јој је прихватљиво да се странци мијешају у изборно законодавство, прихватљиве су јој и све друге наметнуте одлуке, укључујући и оне нелегитимног и нелегалног Шмита - написао је Кошарац на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

А њему, том ноторном Шмиту, каже Кошарац, пуна су уста бриге о БиХ и њеним грађанима.

- Каквог ли лицемјерја и парадокса... Ако истински брине о очувању и стабилности БиХ, нека ову земљу већ сутра напусти првим летом за Њемачку. Свима који прате политичке процесе јасно је да управо његов долазак кореспондира са највећом постдејтонском кризом у БиХ и урушавањем ионако урушеног суверенитета земље. Од начина на који је покушано његово постављење мимо Савјета безбједности УН-а, преко његовог неразумијевања актуелних политичких прилика у БиХ и глобално и коначно до његових катастрофалних покушаја наметања сопствене воље као закона, сваки аспект његовог дјеловања додатно је нарушавао деликатну равнотежу која је предвиђена Дејтонским споразумом - сматра Кошарац.