latinica  ћирилица
07/12/2023 |  09:59 ⇒ 12:30 | Аутор: СРНА

Напад на српску старицу у Возући кап која је прелила чашу

Предсједник Удружења повратак у Возућу Богољуб Станковић рекао је да напад на српску повратницу Љепосаву Петковић у возућком насељу Стошница кап која је прелила чашу и поручио да је за безбједносну ситуацију одговорна федерална полиција.
Возућа - Фото: Press
ВозућаФото: Press

Станковић је рекао да је након јутрошњег инцидента разговарао са Петковићевом и да се упутио према њој.

- Ово су сада угрожени животи. Ово више нису провале и пљачке, односно појединачни инциденти, како је то раније тумачила полиција у Завидовићима - додао је Станковић.

Он је напоменуо да је Петковићеву посјетио и након што су јој почетком новембра у јутарњим часовима покушали провалити у кућу док је она боравила у њој, те изразио незадовољство што полиција још није расвијетлила случај и идентификовала и санкционисала извршиоце.

- То је била провала у кућу. Нисам ја стручан да то правно тумачим, али не може се то третирати само као инцидент - истакао је Станковић.

Он је рекао да је на том подручју полиција раније имала испоставу, која је укинута, те истакао да је јутрошњи напад наставак лоших порука за одрживи повратак Срба у Федерацију БиХ.

Станковић је навео да се на шире подручје Стошнице вратило само девет старијих жена.

- Власт у ФБиХ зна да је ријеч о старим лицима, претежно женама, које су немоћне и без заштите - рекао је Станковић за Срну.

Српска повратница у Стошници код Возуће Љепосава Петковић /77/ претучена је око 2.00 часа у породичној кући након што су јој два лица сјекиром провалила у кућу и пријетили да ће је убити.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је напад на српску повратницу код Возуће резултат укупне антисрпске хистерије коју стално подгријавају нелегални високи представник, бошњачки екстремисти и амбасадори Савјета за провођење мира у БиХ.

Федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак осудио је напад на српску повратницу и рекао да ће два лица која су ноћас извршила напад ускоро бити ухапшена.