latinica  ћирилица
07/12/2023 |  11:03 | Аутор: СРНА

Гогановић: Припадници Оружаних снага на првом мјесту, а не нереални план модернизације

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је Срни да ће нови правилник о децентрализацији јавних набавки у Оружаним снагама БиХ на прво мјесто ставити потребе припадника Оружаних снага, а смањиће и могућност евентуалних намјештања јавних тендера.
Александар Гогановић - Фото: СРНА
Александар ГогановићФото: СРНА

Гогановић је указао да поједини политичари потенцирају план модернизације и нереалне износе у милијардама КМ за те сврхе, док припадници Оружаних снага немају основне услове за живот и рад на војним локацијама.

- Правилником ће се другачије организовати систем јавних набавки - нагласио је Гогановић, који је учествовао на радном састанку на којем је расправљано о изради преднацрта правилника о децентрализацији јавних набавки у Оружаним снагама БиХ.

Према његовим ријечима, правилником ће бити повећана ефективност и ефикасност система, што ће имати за резултат правовремену допрему квалитетније и свјеже хране, набавку потребних енергената за гријање, те других основних потреба што ће утицати на побољшање живота и рада војника у разним сегментима.

Он је рекао да је свјестан да је то комплексан посао, али да ће истрајати.

Гогановић је навео да се тренутно анализира све што је рађено у претходних 11 мјесеци, те да ће, уколико се уоче елементи кривичних дјела, бити позване надлежне институције да дођу у Министарство одбране и изузму документацију.

- Никога не оптужујем, али изражавам сумњу. Циљ ми је да се елиминишу све сумње и евентуални облици мита и корупције у систему одбране, јер припадници Оружаних снага су на првом мјесту за мене, од почетка мог мандата и на томе ћу истрајати до краја - рекао је Гогановић.