latinica  ћирилица
07/12/2023 |  11:14 ⇒ 13:33 | Аутор: РТРС

Стевандић: Процес против Додика - окупациона мјера (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да су судски процес против предсједника Српске Милорада Додика и поступци Кристијана Шмита окупационе мјере које немају легитимитет, ни упориште у међународним документима, нити домаћим органима.
Милорад Додик и Ненад Стевандић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад Додик и Ненад СтевандићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- То је резултат геополитичке моћи великих земаља да човјека који нема легитимитет наметну, а да он мијења законе који ће људима уништавати могућност да нормално обављају своје функције, понижавати читаве народе и дезавуисати демократски капацитет скупштина које бирају и доносе законе - рекао је Стевандић.

Он је навео да су исти такав легитимитет имали они који су 1915. године у велеиздајничком процесу Србе осудили на смрт само зато што су Срби, као и они који су 1941. године направили расне законе у Независној Држави Хрватској.

- У њима је јасно писало да је Србима и псима забрањен улаз. Исто тако је овдје, само је над Србима дозвољено проводити силу. Али све то не значи да се ми нећемо бранити и одбранити - истакао је Стевандић.

Извор: РТРС/СРНА