latinica  ћирилица
07/12/2023 |  11:21 ⇒ 11:23 | Аутор: СРНА

Посланик опозиционе странке тужила Шекса због вријеђања и пријетњи

Посланик опозиционе странке "Одлучност и правденост" у хрватском сабору Каролина Видовић Кришто поднијела је кривичну пријаву против Владимира Шекса, због, како тврди, вријеђања и пријетњи.
Владимир Шекс (Фото: EPA/FEHIM DEMIR, илустрација) -
Владимир Шекс (Фото: EPA/FEHIM DEMIR, илустрација)

Кришто је кривичну пријаву поднијела Државном тужилаштву Хрватске наводећи да јој је Шекс јуче пришао у једном загребачком ресторану, унио јој се у лице и пријетио.

- Рекао ми је да је многе особно ушуткао и убио. На моје питање је ли се тиме хвали, одговорио је да је "поносан на њих" - испричала је Кришто, преноси Индекс.

Шекс је тренутно шеф Савјетодавног вијећа ХДЗ-а.

Криштова је навела да се не плаши, али да упозорава да су надлежни дужни да поступе против насиља и пријетњи владајућих моћника јер је Шекс савјетник предсједника ХДЗ-а и владе Андреја Пленковића, те се његове пријетње морају озбиљно узмати у обзир.

- Потпуно је јасно да моја борба за праведну, уређену и европску Хрватску наилази на страх структура којима припада Владимир Шекс, што потврђује и описана агресивност те конкретне пријетње насиљем, коју органи државне власти морају да спријече - написала је Криштова у кривичној пријави.