latinica  ћирилица
07/12/2023 |  12:04 ⇒ 12:35 | Аутор: СРНА

Вулић: Порука Бошњака повратницима да ће, ако не милом, отићи силом

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да напад на српску повратницу у Стошници код Возуће у Федерацији БиХ није изненађење, јер Бошњаци већ одавно оваквим поступцима шаљу поруку повратницима да ће ако не милом отићи силом.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Апсолутно не изненађује понашње Бошњака према српским повратницима у Возућој или било гдје на простору ФБиХ - рекла је Вулићева.

Она је изразила увјерење да федерални МУП ништа неће урадити и да су сви савезници Бошњацима насилницима који желе да "истријебе" и посљедњег човјека српске националности у на подручју Федерације.

. Ово је најбољи доказ колико смо ми у Републици Српској мирољубиви, колико праштамо, колико смо отворени за све за разлику од њих у ФБиХ који сматрају да Србе треба истријебити не само са овог простора, већ и из БиХ како би они стварили своју унитарну земљу - истакла је Вулићева.

Српска повратница у Стошници код Возуће у Федерацији БиХ Љепосава Петковић /77/ претучена је у породичној кући након што су јој два лица сјекиром провалила у кућу и пријетили да ће је убити.