latinica  ћирилица
07/12/2023 |  14:21 ⇒ 15:56 | Аутор: РТРС

Влада Српске усвојила информацију: Прихваћена сарадња са Финером

Влада Републике Српске прихватила је данас Информацију о иницијативи авио-компаније Финер за успостављање комуникације и сарадње.
Влада Републике Српске - Фото: Уступљена фотографија
Влада Републике СрпскеФото: Уступљена фотографија

Влада је задужила Министарство саобраћаја и веза да упути писмо генералном директору ове компаније за успостављање комуникације и сарадње, да активно учествује у разговорима са овом финском фирмом, као и да редовно информише Владу Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Влада Републике Српске усвојила је и Стратегију социјалне заштите Републике Српске за период 2023-2029. године, која представља кључни стратешко-плански документ којим се усмјерава развој система социјалне заштите у његова три најважнија аспекта - социјалној, дјечијој и породично-правној заштити.

Опредјељење Владе Републике Српске било је да се приступи изради стратешког документа који ће представљати основу за проактивно и одговорно управљање цјелокупним системом социјалне заштите у наредном седмогодишњем периоду, наведено је у саопштењу Бироа Владе.

Ово је прва Стратегија социјалне заштите Републике Српске, а представља напор институција и установа система социјалне заштите да, реализацијом активности произашлих из стратешких циљева, координисано и системски раде на развоју и унапређењу квалитета услуга у области социјалне, дјечије и породично-правне заштите, те тиме допринесу и развоју Републике Српске.

Један од основних задатака Стратегије, односно ресорног министарства и установа социјалне заштите, као главних носилаца активности, јесте подизање квалитета пружања услуга, наводи се у саопштењу.

Влада је донијела Одлуку о давању сагласности Министарству рада и борачко-инвалидске заштите на План стамбеног збрињавања лица са утврђеним статусом члана породице погинулог борца или статусом ратног војног инвалида од прве до четврте категорије инвалидности за 2023. годину.

Планом је предвиђено да се у складу са расположивим буџетским средствима у износу од 500.000 КМ, изврши стамбено збрињавање лица са коначних листа, додјелом неповратних новчаних средстава у седамнаест општина/градова и то за 84 корисника.

Стамбено збрињавање Министарство ће вршити континуирано, у складу са коначним листама и расположивим средствима у буџету Републике Српске.

Влада Републике Српске прихватила је Информацију о иницијативи за издавање гаранције Републике Српске за кредитно задужење Јавног комуналног предузећа Комград д.о.о. Прњавор у износу од 33.500.000 КМ.

Влада је на данашњој сједници усвојила и Информацију о реализацији пројекта "Љетна школа спорта Републике Српске 2023".

Опширније о сједници Владе можете прочитати овдје.