latinica  ћирилица
07/12/2023 |  14:53 | Аутор: СРНА

Шпирић: На сцени правна анархија која не помаже никоме

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић сматра да је циљ судског процеса против предсједника Републике Српске и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића да се уклоне сви они који се залажу за позицију Републике Српске у складу са Уставом и Дејтонским споразумом.
Никола Шпирић - Фото: СРНА
Никола ШпирићФото: СРНА

Шпирић је у изјави за Срну истакао да је ријеч о политичком процесу, те нагласио да је најснажнији за позицију Српске управо њен предсједник Милорад Додик, те да они који су креирали овај процес мисле да ће пут БиХ према Европској унији /ЕУ/ бити отворен без Републике Српске, уколико њега уклоне.

- Мислим да је то узалудно и да су се упецали они који су креирали тај судски процес. Мислим да ова правна анархија, која је нажалост на сцени неће помоћи никоме - закључио је Шпирић.

Рочиште у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића одгођено је јуче пред Судом БиХ након што је одбијен захтјев адвокатског тима одбране да овај предмет буде пребачен у надлежни суд у Бањалуци.

Одбрана је на ову одлуку најавила жалбу, а поступак ће бити настављен зависно од одлуке Апелационог вијећа.

Додик и Лукић су 16. октобра на рочишту у Суду БиХ рекли да не разумију оптужницу, након чега је констатовано да су се оптужени изјаснили да нису криви.