latinica  ћирилица
07/12/2023 |  15:28 ⇒ 15:28 | Аутор: СРНА

Иветић: Напад старицу доказује у каквом су положају српски повратници у ФБиХ

Напад на српску повратницу у Возући доказује у каквом су положају Срби који су се вратили на своја огњишта у Федерацији БиХ, изјавио је предсједник Српског грађанског удружења "Посавина" Дамир Иветић и позвао министра правосуђа Зеничко-добојској кантона Небојшу Николића да хитно реагује.
Дамир Иветић - Фото: РТРС
Дамир ИветићФото: РТРС

Иветић је оцијенио да је напад на старицу из Возуће Љепосаву Савић кукавички чин који је најоштрије осудио.

- Извршити напад на особу од 77 година је доказ кукавичлука, немоћи, а када се томе дода да је особа српске националности једна од малобројних повратника у ово насеље познато по злочинима над српским цивилима у протеклом рату, онда се може рећи у каквој се ситуацији налазе повратници у ФБиХ - истакао је Иветић.

Иветић је навео да је овај напада старици нанио и душевну, а не само физичку бол, те је позвао министра унутрашњих послова ФБиХ Раму Исака да ухапси починиоцем, а надлежне судске институције да их најоштрије казне", рекао је каже Иветић

- Позивам министра правосуђа Зеничко-добојског кантона Небојшу Николић који припада српском народу да искористи свој ауторитет и присуство у Влади овог кантона, те да у будућности сви заједно настојимо да се овакве ствари више не дешавају - рекао је Иветић за Срну.

Он је подсјетио да ово није први пут да се догађају напади на српске повратнике у ФБиХ, подсјетивши на дешавања у Тумарама у општини Лукавац у Тузланском кантону, те осудио нападе на повратнике у оба ентитета.

Српска повратница у Стошници код Возуће у Федерацији БиХ Љепосава Петковић /77/ претучена је ноћас у породичној кући након што су јој два лица сјекиром провалила у кућу и пријетили да ће је убити.