latinica  ћирилица
07/12/2023 |  15:38 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

Нешић: Открити и ригорозно казнити нападача на српску старицу у Возући

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић осудио је напад на српску повратницу у Стошници код Возуће у Федерацији БиХ Љепосаву Петковић, те позвао да се открије починилац и ригорозно казни.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је нагласио да је вријеме да се престане говорити о повратницима, који су, како је рекао, равноправни грађани мјеста и ентитета у којем живе.

- Двадесет пет година након рата ми говоримо о повратницима, у закону пише да је повратник шест мјесеци - рекао је Нешић новинарима након сједнице Савјета министара.

Он је додао да зна да је нападнута жена српске националности, те нагласио да се мора утврдити да ли је ријеч о нападу зато што је неко друге вјере или је то напад због стицања одређене имовинске користи.

- Дајте да дозволимо да надлежни органи ураде свој дио посла - рекао је Нешић.

Српска повратница Љепосава Петковић /77/, која је претходне ноћи претучена у породичној кући у Стошници код Возуће, упућена је на љекарски преглед у Кантоналну болницу у Зеници због подлива на глави као посљедице ударца. Претучена је око 2.00 часа након што су јој два лица сјекиром провалила у кућу и пријетила да ће је убити.