latinica  ћирилица
07/12/2023 |  15:59 ⇒ 16:03 | Аутор: РТРС

Вишковић: Важно реализовати пројекте из области здравства

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са Сјаоћинг Ју, регионалном директорицом Свјетске банке за Западни Балкан.
Вишковић са Сјаоћинг Ју - Фото: Уступљена фотографија
Вишковић са Сјаоћинг ЈуФото: Уступљена фотографија

Током састанка, Вишковић је изразио захвалност Свјетској банци на проведеним пројектима у Републици Српској, те, уједно, позвао на убрзану имплементацију актуелних пројеката, а поготово оних који се односе на реформу здравственог сектора.

Вишковић је указао на важност провођења овог пројекта, вриједног 36 милиона евра, а који се односи на помоћ локалним домовима здравља у преласку на трезорски систем пословања.

Истовремено, Вишковић је пренио спремност Владе да се настави провођење пројекта унапређења ефикасности у пољопривреди, вриједног 26,5 милиона евра, те нагласио да је један од приоритета и кандидована реконструкција путне мреже, у вриједности од 100 милиона евра.

С друге стране, директорица Свјетске банке пренијела је спремност ове институције да се укључи у финансирање овог пројекта, који се односи на путни правац Фоча – Шћепан Поље, до границе са Црном Гором.

Такође, представница Свјетске банке истакла је да се ускоро очекује почетак имплементације раније уговореног пројекта подршке новом запошљавању, у вриједности од 14 милионе евра.

Данашњем састанку присуствовали су и Кристофер Шелдон, шеф канцеларије Свјетске банке у БиХ и Црној Гори, као и министарка финансија Зора Видовић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић, саопштено је из Владе Српске.