latinica  ћирилица
07/12/2023 |  16:54 ⇒ 22:41 | Аутор: РТРС

Пореска управа - за два мјесеца шесторо ухапшених инспектора (ВИДЕО)

Три инспектора Пореске управе Републике Српске, који су ухапшени у полицијској акцији, спроведени су у Републичко јавно тужилаштво. Након испитивања, биће одлучено да ли ће Тужилаштво затражити притвор.
Пореска управа Републике Српске - Фото: РТРС
Пореска управа Републике СрпскеФото: РТРС

Од октобра, ово је друга акција МУП-а, у којој су приведени порески инспектори, због сумње да су примали мито.

Након што су ухапшени због сумње да су починили кривична дјела примање мита и трговина утицајем, три инспектора Пореске управе јутрос су на даље испитивање спроведена у Републичко јавно тужилаштво .

- Оно што још можемо рећи, јесте да се ова лица сумњиче да су примили неколико хиљада марака као мито од једног привредног субјекта из Бањалуке - навела је Мирна Миљановић, начелница Одјељења за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова Српске.

Из Министарства унутрашњих послова потврђено је и да је извршен и претрес и одузети одређени предмети који ће послужити у даљој истрази.

- Овом приликом је пронађена и одузета одређена количина новца, мобилни телефони, пословна документација, као и други предмети - додала је Миљановићева.

Акција припадника унутрашњих послова била је кодног имена "Афродита" и друга је од октобра проведена у Пореској управи.

За само два мјесеца, полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а, ухапсили су шест лица запослених у Пореској управи, због сумње да су примали мито.

Из Пореске управе нису давали изјаве за медији, али у саопштењу наглашавају да подржавају све активности полиције и тужилаштва а грађане позивају да пријаве сваки облик коруптивног понашања њихових службеника.

Веома смо одлучни да из својих редова одстранимо све оне који су склони чињењу кривичних дјела, тако да ове активности управо иду у прилог томе и показују да нико није заштићен, нити недодирљив - навели су из Пореске управе.

И грађани јасни - неопходно је стати у крај корупцији без обзира о којој је институцији ријеч.

Грађани све неправилности и сумње на рад пореских службеника могу анонимно пријавити путем апликације која се налази на страници Пореске управе Републике Српске.