latinica  ћирилица
07/12/2023 |  21:31 ⇒ 08/12/2023 | 08:01 | Аутор: РТРС

Нешић: Суд БиХ је лакрдија, волио бих да се предсједник више никад тамо не појави (ВИДЕО)

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Ненад Нешић изјавио је у нашој емисији Печат да било каква осуђујућа пресуда против предсједника Републике Српске Милорада Додика доводи у питање опстанак и постојање БиХ.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Суде некоме ко није урадио ништа, заиста та слика из суднице је јако стресна. Стресна за мене, као припадника српског народа, али стресна и за све припаднике. Шаље се једна слика, а то је шта чека српски народ, уколико не буде имао Републику Српску. То је једна велика порука за нас све овдје у Српској, да ова вриједност, Република Српска, је нешто што не смијемо изгубити - рекао је Нешић.

Додаје, да би волио да пред онакав суд, никада не дође ниједан Србин.

- Суђење предсједнику Српске, је суђење БиХ. Било каква осуђујућа пресуда против предсједника Српске, довешће у питање опстанак и постојање БиХ, поготово у овом облику. Плашим се да је ово суђење и Српској, ако осуде предсједника исте, сљедећи корак им је да укину Републику Српску. У Суду БиХ се не брани Додик, брани се Република Српска - наводи Нешић за РТРС.

Каже, да за њега није прихватљива ниједна пресуда осим ослобађајуће пресуде за Додика.

- Као Србин из Републике Српске, сматрам да је најбоље да се ова лакрдија од Суда БиХ, прекине, да врате стабилност у БиХ и да се настави даље - закључио је Нешић.

Нешић је изјавио да му је задовољство што је дао подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику, али да му се не свиђа чињеница што се то одвија у Суду БиХ.