latinica  ћирилица
07/12/2023 |  22:11 ⇒ 08/12/2023 | 13:31 | Аутор: РТРС

Павловић: Шмит покушава бити џелат Републици Српској (ВИДЕО)

Кристијан Шмит, који није легитимно изабран а лазни се представља као високи представник покушава бити џелат Републике Српске. Ово је поручио директор Центра за друштвено-политичка истраживања Душан Павловић гостујући у трећој епизоди подкаста "Граница постоји".
Душан Павловић - Фото: РТРС
Душан ПавловићФото: РТРС

- Шмит покушава да стави омчу на врат Републици Српској. И он није више туриста. Он покушава да буде џелат Републике Српске. Ко му је дао овлашћења, ко га је наговорио да покуша да буде џелат? То је сад друго питање. Он је пристао да буде џелат али чак без легитимног основа - додао је Павловић.

Гостујући у трећој епизоди подкаста "Граница постоји", која ће бити емитована данас у 18.00 часова на интернет адреси: https://www.youtube.com/watch?v=f0IEKZUi4ds, Павловић је изнио повезаност Шмита са нацистичком идеологијом.

- Ми смо објавили на сајту Центра за друштвено-политичка истраживања прије неких два мјесеца материјал од 10-12 страница са свим доказима његопве припадности нацистичким структурама у Нјемачкој позивајући се искључиво на њемачке изворе. Била је у Буднестагу расправа на ту тему, докази на ту тему и постоје видеоснимци, постоје други докази да је он припадник нацистичких структура. Како ће он то сад да дефинише? - пита Павловић.



Павловић је рекао да је Шмит признао, након сједнице Савјета за имплементацију мира БиХ, да није легитимно изабран.

- Очигледно се ради о човјеку који лаже, који се лажно представља, који је малициозан или би неко од нашег народа рекао битанга. Можда јесте, можда није, не знам. У принципу човјек који је јако слабог карактера, а изгледа и интелигенције - навео је Павловић.

Црвена линија је прекорачена и да ће за то неко одговарати, закључио је Павловић.

 

https://www.youtube.com/watch?v=f0IEKZUi4ds