latinica  ћирилица
08/12/2023 |  10:53 ⇒ 12:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Медведев: Најреалнији ризик од сукоба Русије и НАТО још од периода кубанске кризе

Замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев изјавио је данас да од кубанске ракетне кризе 1962. године пријетња директног сукоба између Русије и НАТО, који би могао да доведе до Трећег свјетског рата, никада није била тако стварна као сада.
Дмитриј Медведев (фото: EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / GOVERNMENT POOL MANDATORY CREDIT) -
Дмитриј Медведев (фото: EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / GOVERNMENT POOL MANDATORY CREDIT)

Медведев је на Телеграму написао да ће америчка администрација несумњиво обезбиједити додатна финансијска средства за режим у Кијеву, ако не ове године, онда сљедеће, како би "по сваку цијену одржала своје ратом вођене пословне подухвате - пренио је ТАСС.

Никада раније у историји САД Бијела кућа није "извукла толико новца из савезног буџета за земљу из Ц лиге која је на ивици колапса - рекао је он, мислећи на Украјину, за коју је рекао да је играла не тако скривено улогу у отвореним корупцијским шемама у које су, како каже, директно умјешани актуелни шеф САД и чланови његове породице.

Медведев је истакао да постоји велика вјероватноћа да се актуелни предсједник САД Џозеф Бајден неће вратити у Бијелу кућу, односно изборити други мандат на америчким предсједничким изборима наредне године.