latinica  ћирилица
08/12/2023 |  12:29 | Аутор: СРНА

Егић: Континуирано стамбено збрињавање у складу са коначним листама и буџетом

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић изјавио је да ће ресорно министарство континуирано радити на стамбеном збрињавању борачких категорија, у складу са коначним листама и расположивим средствима у буџету Српске.
Данијел  Егић - Фото: РТРС
Данијел ЕгићФото: РТРС

Егић је за Срну прецизирао да ће неповратна новчана средства бити додијељена у Берковићима, Броду, Брчком, Гацку, Градишки, Калиновику, Костајници, Модричи, Невесињу, Новом Горажду, као и у Оштрој Луци, Осмацима, Петровцу, Рудом, Петрову, Српцу и Сребреници.

Он је изјавио да је Влада Републике Српске дала сагласност Министарству рада и борачко-инвалидске заштите на План стамбеног збрињавања лица са утврђеним статусом члана породице погинулог борца или статусом ратног војног инвалида од прве до четврте категорије инвалидности за 2023. годину.

- Планом је предвиђено да се, у складу са расположивим буџетским средствима у износу од 500.000 КМ, изврши стамбено збрињавање лица са коначних листа, додјелом неповратних новчаних средстава у седамнаест општина/градова и то за 84 корисника - истакао је Егић.