latinica  ћирилица
08/12/2023 |  12:58 ⇒ 12:58 | Аутор: СРНА

Савић: Тривићева је средство у рукама странаца

Савјетник предсједника Републике Српске Бојан Савић изјавио је да се политика лондонске ученице Јелене Тривић од самог почетка свела на ширење неистина, манипулацију, нагађање и понављање исфорсираних политичких фраза, тако да се сваким даном показује да је она давно прочитана књига у Републици Српској и пропали пројекат страних амбасада и Кристијана Шмита.
Бојан Савић - Фото: Уступљена фотографија
Бојан СавићФото: Уступљена фотографија

Упитан да прокоментарише изјаву Тривићеве да је процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика који се води пред Судом БиХ његова лична ствар и да га не треба везивати за Републику Српску, Савић је рекао да сваки Србин у Републици Српској зна да је овај процес наложен из амбасада чији је Тривићева чест гост, те да му се суди по закону који је наметнуо њен пријатељ Шмит чије повјерење она ужива, а све са циљем уништења Српске.

- Очигледно је да је прича Јелене Тривић уствари прича политичког Сарајева и страних амабасада који раде на томе да уруше институције Републике Српске како би лакше дошли до крајњег циља - њеног укидања. Ако судски процес против предсједника Републике Српске није напада на институције, онда не знам шта за Јелену Тривић уопште значи Република Српска и њене институције - нагласио је Савић.

Он је додао да му се некада чини да је Тривићева и даље опијена шампањцем са славља поводом проглашења лажне побједе на предсједничким изборима, те да је несхватљиво, да некадашњи кандидат за предсједника Републике може да изговори толику количину глупости као она, мада није уопште изненађујуће када се има о виду да је ријеч о Јелени Тривић.

- Подсјетићу да су Тривићевој сметали и билборди и скупови "Граница постоји", чак се и уплашила, јер су, како је говорила, давали повод за дизање тензија, а дизање тензија, према њеном мишљењу, није наметање закона од нелегалног Шмита, нити отимање српске имовине, угњетавање Српске и српског народа, као ни редовна прегласавања српског члана Предсједништва - нагласио је Савић.

Осврнувши се на њену изјаву да се сваки проблем може ријешити дијалогом и компромисом, односно да свака страна изгуби понешто али да на крају сви добијају, Савић је рекао да не смије ни да помисли да је којим случајем Тривићева побиједила на протеклим изборима какву би штету Српска имала и да ли би данас уопште постојала.

- Њена политика, ако је уопште и има, подсјећа на пошалицу: 'Како мали Перица замишља политику'. Тако је и са Тривићевом која својим изјавама само потврђује да је примјер српског издајника и слијепи послушник страних амбасада, а пошто се као веома амбициозна особа још не може да опорави од дебакла који је доживјела на изборима сада се свети српском народу и Републици Српској, док је своју 'политику' свела на све оно што је против интереса Српске, очувања њених позиција, институција и дејтонских надлежности - указао је Савић.

Он је нагласио да је Тривићева давно све рекла о себи у Народној скупштини када је као посланик напуштала скупштинска засједања сваки пут када је требало да стане у заштиту Републике Српске и њене дејтонске позиције, тако да је сваки даљи коментар сувишан.

- Тривићева је средство у рукама страних амбасада и Кристијана Шмита која је спремна на улогу колаборационисте само да би се дочепала власти у Српској, након чега би српском народу преостало само једно - да угасе свјетло - истакао је Савић.