latinica  ћирилица
08/12/2023 |  14:04 | Аутор: РТРС

Ћосић: Идуће године завршетак започетих пројеката

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је послије разговора са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком да ће у идућој години бити завршени сви започети пројекти у Источном Сарајеву.
Љубиша Ћосић - Фото: РТРС
Љубиша ЋосићФото: РТРС

Додик и Ћосић разговарали су данас у Бањалуци о даљем јачању Источног Сарајева као града од стратешког значаја за Републику.

Ћосић је рекао да је то био оквирни разговор на крају ове године о статусу и улози Града Источно Сарајево и његовој позицији у Републици Српској.

- Оно у што нисам ни сумњао јесте да ћемо дефинитивно и у наредним годинама имати подршку. Завршићемо све започете пројекте у Источном Сарајеву у идућој години - од Ректората Универзитета, Музичке академије, студентског дома, Полицијске управе, надам се и Факултета физичке културе у Палама - навео је Ћосић.

Он је напоменуо и да се наставља инвестиционо улагање на Јахорини.

- Дотакли смо се разговора о путној инфраструктури која ће сигурно бити унапређивана, али оно што је мени било битно јесте што смо разговарали о још јачој законској позицији града Источно Сарајево - рекао је Ћосић.

Подсјетивши да је Народна скупштина Републике Српске 2020. године донијела Закон о граду Источно Сарајево, Ћосић је најавио могућност да ће се наредне године радити на неким измјенама овог закона, као и на измјенама још неких закона који се тичу оснаживања и јачања позиције Града.

- Осим пројектне подршке, предсједник Српске ће се заложити и за системску подршку која ће бити дефинисана законима Републике Српске, а ти закони ће и финансијски и стратешки ојачати град Источно Сарајево - рекао је Ћосић.

Он је захвалио предсједнику Републике за посвећеност граду Источно Сарајево и подршку коју пружа свих ових година.