latinica  ћирилица
08/12/2023 |  22:10 ⇒ 09/12/2023 | 07:17 | Аутор: РТРС

Званично отворена ски сезона на Јахорини

Ски сезона на Јахорни свечано је отворена концертом Здравка Чолића.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Према ријечима директора Олимпијског центра Јахорина Дејана Љевнаића, ово је била прилика да се сви врате у вријеме Олимпијских игара у Сарајеву, када је тачно прије четири деценије Чолић позајмио глас маскоти игра, чувеном Вучку.

Он је нагласио да је Јахорина израсла у модеран и потпуно нови ски центар, који привлачи пажњу туриста из цијелог свијета.

- Јахорина је модеран потпуно нов ски центар са инфрастуркутрним радовима већим него за ОИ. За последњих пет година направили смо и двије нове гондоле, три нова шестосједа, пет лифотва. Имамо52 километра стаза, 80 одсто стаза покирвено је системима за вјештачко осњеживање. Капацитет је 32.000 скијаша на сат и нема чекања - рекао је Љевнаић.

      View this post on Instagram

A post shared by Jahorina info ® (@jahorina_info)

Додао је да је Јахорина једини ски центар у региону који има ''сноуфектори систем'' који ради и на плус 10 степени и гарантује да ће увијек бити снијега.

Он је подсјетио да је захваљујући најмодернијем систему за вјештачки снијег скијање на Јахорини почело прије 13 дана.

- Освојили смо нова тржишта и скијаше који се интересују за Јахорину којој је враћен стари олимпијски сјај у модерном издању. Управо због Јахорнине отоворена су три лета недељно из Северне Македоније, из Скоља до Сарајева и један чартер лет из Лондона, долазе нам скијаши из Руминије, Кине - навео је он.

Према његовим ријечима, направљена је и нова расвета, тако да сада постоји 12 километара стаза за ноћно скијање.

Сноуборд стаза и стаза за санкање, при чему се санкама може узбрдо 700 метра, радиће нон стоп, рекао је Лјевнаић и додао да ће сезона бити пуна атракција и добре понуде.

Јахорина је позната по добром скијању, али и добром проводу, на врху су журке, постоје бројни спортски догађаји и активности попут акције у којој ће бити подељено и 100 бесплатних скија за дјецу.