latinica  ћирилица
09/12/2023 |  09:28 | Аутор: РТРС

ККИ Врбас стартује у НЛБ лиги: По побједу у Београд

Кошаркашки клуб инвалида Врбас први дио сезоне у Премијер лиги БиХ кошарке у колицима окончао је на првом мјесту са максималним учинком. Сада су се усмјерили ка премијенром наступу у новом такмичарском цилусу НЛБ лиге. Такоће у недјељу, 10. децембра у Београду играти против Змаја из Градачца (почетак у 13.15 часова) од којег су изгубли прошлосезонско финале у Љубљани.
ККИ Врбас - Фото: РТРС
ККИ ВрбасФото: РТРС

- Вјерујем да ћемо на најбољи могући начин почети наступ у НЛБ лиги за текућу сезону. Екипу Змаја већ смо добили у борби за премијерлигашке бодове, и то на његовом терену. Надам се да ћемо и овог пута забиљежити пун погодак, јер су наше амбиције да побједнички пехар у регионалном такмичењу вратимо у наше витрине - изјавио је Маринко Умичевић, предсједник Кошаркашког клуба инвалида Врбас.

Први човјек вишеструких освајача НЛБ лиге надао се да ће екипама АБА лиге, под чијим се окриљем одржава ово такмичење, бити плаћен барем смјештај, јер су сви клубови у незавидној новчаној ситуацији.

Према најавама утакмице НЛБ лиге које се играју предстојећег викенда у Београду, обезбијеђен је пренос путем ТВ Арена спорт.

Сви сусрети се играју у недјељу, 10. децембра, програм почиње у 11.30 часова када ће се састати: ККК Сингидунум Црвена звезда – КК ОСИ Парамонт (11.30), ККИ Врбас – КИК Змај (13.15), ККИ Загреб – КК ОСИ Парамонт (15) и Параспорт Словенија – ККК Сингидунум Црвена звезда (16.45).