latinica  ћирилица
09/12/2023 |  09:33 ⇒ 09:56 | Аутор: Агенције

Велики пожар у болници у Тиволију - погинуле четири особе, сви пацијенти евакуисани (ВИДЕО)

Четири особе су погинуле у великом пожару који је у петак увече избио у болници у Тиволију, граду који се налази око 30 километара источно од Рима. Више од 150 пацијената је евакуисано.
Пожар (Фото: EPA-EFEEPA-EFE/MAXIM SHIPENKOVMAXIM/илустрација) -
Пожар (Фото: EPA-EFEEPA-EFE/MAXIM SHIPENKOVMAXIM/илустрација)

Ватра, за коју се вјерује да је избила у подруму болнице "Сан Ђовани Еванђелиста" у Тиволију, захватила је одјељење хитне помоћи и одјељење интензивне неге.

Тужилаштво у Тиволију је саопштило да покреће истрагу и наредило обдукцију, а узрок пожара биће познат након окончања истраге.

Густ дим се брзо проширио и на горње спратове болнице, због чега су постала неупотребљива и одјељења која нису била захваћена ватром.

Више од 150 пацијената је евакуисано и превезено у друге болнице у регији Лацио. Међу њима је седморо деце, једна трудница, као и пацијенти заражени вирусом корона који су били на одјељењу на првом спрату.

Четири пацијента су погинула - два мушкарца старости 76 и 86 година и две жене од 84 и 86 година, мада још увијек није јасно да ли је једна од њих умрла непосредно прије пожара или је изгубила живот од посљедица пожара.

Претпоставља се да су двије особе преминуле због мањка кисеоника, а трећа од посљедица срчаног удара.

Ватрогасци су болничку зграду прогласили неупотребљивим након што су у зору евакуисали посљедње пацијенте.