latinica  ћирилица
09/12/2023 |  11:06 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Основна школа "Вук Караџић" у Власеници прославила 65 година постојања (ВИДЕО)

Основна школа "Вук Караџић" у Власеници прославила је 65 година постојања. Ова школа иза себе има низ значајних успјеха како ђака, тако и наставника. Свечаности су присуствовали сарадници општине Власеница, али и представници ресорног министарства.
ОШ "Вук Караџић" Власеница - Фото: РТРС
ОШ "Вук Караџић" ВласеницаФото: РТРС

- За мене као ђака ове школе сигурно је понос бити дио ове установе данас, бити на челу тима који даје резултате, који је успјешан, који даје све од себе да свакодневни живот ђака учини лакшим, љепшим и да са срећом долазе у школу - каже директор ОШ "Вук Караџић" Власеница Данка Милић Кезуновић.

Ову школу, као и остале образовне установе у Власеници, посјетили су начелник Мирослав Краљевић и министар просвјете и културе Републике Српске, Жељка Стојичић, са којом је начелник претходно одржао радни састанак.

- Имамо уређен систем, добар систем и захвалност наша према министру и Министарству образовања. Све до сада је било на највишем нивоу и наш је циљ да то остане тако. Изнијели смо одређене потребе наших институција, шта је све потребно доградити од самих инфраструктурних ствари до опремања кабинета и онога шта је потребно за васпитање дјеце - рекао је начелник општине Власеница Мирослав Краљевић. 

- Видимо да је та сарадња била веома активна и да је, како инфраструктурни капацитети, тако и сам систем функционисања и образовања у овој локалној заједници да је на једном завидном нивоу. Зашто? Зато што смо постигли пуну синергију између локалне и републичке власти и самих образовних установа - додала је министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић.

Ресорна министарарка је најавила и већи буџет за образовање у наредној години, те да запослени у образовном систему могу очекивати повећање плата од првог јануара.