latinica  ћирилица
09/12/2023 |  11:27 ⇒ 14:32 | Аутор: СРНА

Ћурић: Велика подршка и помоћ Србије Херцеговини и развоју Српске

Пројекти које је Влада Србије подржала у Требињу и осталим локалним заједницама у Херцеговини и широм Републике Српске много значе грађанима и развоју Српске, изјавио је данас Срни градоначелник Требиња Мирко Ћурић.
Мирко Ћурић - Фото: РТРС
Мирко ЋурићФото: РТРС

Ћурић је истакао да је у питању много пројеката и да је велика подршка Србије за покретање и реализацију битних пројеката у Требињу и шире.

- Практично, ниједна локална заједница у Херцеговини није остала, а да није добила помоћ и финансијска средстава од Србије - рекао је Ћурић који је у име херцеговачке регије захвалио Србији и њеном руководству за помоћ, подршку и разумијевање за развој овог краја.

Он је истакао да је захваљујући донацији Владе Србије од 400.000 евра покренута изградња Духовног центра у Мркоњићима, родном селу светог Василија Острошког.

- То нам је много значило да покренемо пројекат, а наравно требало је још средстава и уз подршку града Требиња, Владе Републике Српске и осталих институција, добар дио радова у Мркоњићима је већ завршен и радови су још у току - подсјетио је Ћурић.

Ћурић је истакао да је Србија са 800.000 евра помогла и поплочавање и уређење Старог града у Требињу, за који је раније најављено да ће подржати са два милиона евра, а да је град наставио да улаже и сопствена средства у уређење тог дијела града.

Он је нагласио да је Влада Србије са 500.000 евра помогла и изградњу вртића "Србија" у највећем требињском насељу Горица, који је реализован уз мању подршку и помоћ града Требиња.

Ћурић је навео и да грађанима тог града и цијеле Херцеговине веома значи и Конзуларна канцеларија Србије коју су прије пет година у Требињу званично отворили предсједници Србије и Републике Српске Александар Вучић и Милорад Додик.