latinica  ћирилица
09/12/2023 |  13:39 ⇒ 18:16 | Аутор: РТРС

Одбор за помоћ КиМ током предстојећих празника дијели пакетиће дјеци са КиМ

Хуманитарну акцију "Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији" у организацији Одбора за помоћ КиМ подржало је више од 65 основних и средњих школа из Републике Српске.
Пакетићи - Фото: РТРС
ПакетићиФото: РТРС

Око 40 хиљада основаца и средњишколаца сакупило је преко 50.000 КМ за пакетиће својим вршњацима, српској дјеци на Косову и Метохији, као и Глини и Вргинмосту у Хрватској.

Одбор истиче да планирају да у децембру и јануару подијеле преко 2.500 поклон пакетића за Светог Николу, православни Божић, српску Нову годину и Светог Саву.

Овом великом акцијом биће обухваћено преко 30 основних школа, односно више од 2.200 српских ученика на Космету и око 300 српске дјеце у Хрватској.

Дио средстава намјениће се за лијечење, рехабилитацију дјеце и младих са потешкоћама у развоју, кориснике Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовкој Митровици, као и за опремање центра. Њима је већ подијељено 200 пакетића 3. децембра, на Међународни дан особа са инвалидитем.

- Ова велика акција траје до 31. децембра и вјерујемо да ће до тада још многе школе дати подршку - наводи се у саопштењу Одбора.

Из Одбора упућују велику захвалност основницима и срдњошколцима, директорима и просвјетним радницима, као и многобројним породицама из Републике Српске.

- Позивамо све хумане људе, јавна и приватна пррдузећа, као и институције које желе и могу да се укључе у хуманитарну акцију и путем нашег Одбора помогну и обрадују српску дјецу на Косову и Метохији и Хрватској. Донације могу уплатити путем жиро рачуна нашег Одбора 5551000034196445 код Нове банке - стоји у саопштењу Одбора за помоћ КиМ.