latinica  ћирилица
09/12/2023 |  14:19 ⇒ 14:58 | Аутор: РТРС

Бањалука: Мјештани Залужана протестовали због катастрофалног стања у Улици Ненада Костића

Мјештани Залужана окупили су се како би изразили незадовољство, због лошег стања у којем се налази Улица Ненада Коситића. Истичу да је њихово насеље запуштено, иако се налази само осам километара од центра највећег града Српске.
Протести у Залужанима - Фото: РТРС
Протести у ЗалужанимаФото: РТРС

Становници Улице Ненада Костића кажу да је срамота да у 21. вијеку немају канализацију. Брину, кажу, и за безбједност дјеце на путу до школе јер у овом дијелу Залужана нема тротоара.

- Улица Ненада Костића је у протеклом периоду запуштена. Овдје саобраћа велики број људи и дјеце који иду у школу, те се  не могу безбједно кретати. Овдје се два аута не могу мимоићи. Имамо аутобуску линију која је веома активна - рекао је мјештанин Зоран Бабић.

Мјештани истичу да су се више пута обраћали Градској управи, како би били побољшани услови живота у овом дијелу Бањалуке, али безуспјешно.

- Наша улица је остала као запећак. У посљедње три године на уређењу улице ништа није урађено. Канали су пуни воде када пада киша, дјеца имају велики проблем. Ми смо огорчени. Ово је немогуће. Наша улица је дуга скоро четири километра, имамо преко 500 кућа - истакла је одборник у Скупштини града Ранкица Пушић.

Подршку мјештанима дао је и предсједник Скуштине града Бањалука Љубо Нинковић. Истиче да је важно рјешавати проблеме у бањалучким насељима, радити у корист грађана, без обзира на политичку припадност.

- Дошли смо да подржимо ове грађане. Драго ми је што постоји жеља мјештана да утиче на рјешавање ових проблема. Имате прилику видјети у каквом је стању ова саобраћајница. Ово је дио Залужана у којем има велики број становниика. Дошли су и одборници ПДП да саботирају. Колико сам схватио, ово је миран протест. Морамо радити за грађане без обзира на политику - навео је Нинковић.

Незадовољни грађани су се и раније окупљали како би исказали незадовољство због лошег стања у овој улици, али до сада се ништа није промијенило на боље.