latinica  ћирилица
09/12/2023 |  16:01 | Аутор: АТВ

ИБА Ноћ шампиона: Свјетски и олимпијски шампиони у боксу долазе у Бањалуку

Дубаи је овог викенда поприште конгреса Свјетске боксерске федерације, а из овог града стижу одличне вијести по Боксерски клуб Славија, Бањалуку и Републику Српску.
Далибор Петковић и Умар Кремљев (фото: АТВ БЛ) -
Далибор Петковић и Умар Кремљев (фото: АТВ БЛ)

Пут Дубаија, на конгрес ИБА-а отишао је и Далибора Петковић, предсједник БK Славија који је одржао састанак са Умаром Kремљевим, првим човјеком Свјетске боксерске федерације, а договорено је да Бањалука буде домаћин турнира "ИБА Ноћ шампиона" на којем ће снаге у рингу одмјерити свјетски и олимпијски шампиони.

Далибор Петковић поручује да је долазак овог боксерског каравана најзначајнији догађај у новијој историји "племените вјештине" у Републици Српској.

- Пресрећан сам што смо добили повјерење Умара Kремљева, предсједника Свјетске боксерске федерације да Бањалука буде домаћин турнира "ИБА ноћ шампиона", турнира на којем ће у ринг ући свјетски и олимпијски шампиони. За БK Славија, Бањалуку и Републику Српску ово је догађај од немјерљивог значаја и догађај који превазилази пуке оквире спорта. Увјерен сам да ћемо бити домаћини за примјер и да ћемо оправдати повјерење које нам је указано. Имамо довољно времена за организацију, а већ сада могу да поручим да Бањалуку чека боксерски спектакл какав није виђен на нашим просторима - каже Петковић.

Већ почетком наредне године, Умар Kремљев, предсједник Свјетске боксерске федерације, са својим првим сарадницима, посјетиће Бањалуку и Републике Српску како би се договорили сви детаљи око организације овог великог спортског догађаја.

- У Бањалуку стиже врхушка Свјетске боксерске федерације и том приликом ћемо одржати неколико састанака након којих ћемо утаначити све детаље око организације и датума одржавања турнира. Умар Kремљев је потврдио да ће предводити делегацију ИБА-е у Бањалуци и нама ће бити велика част да их угостимо и да им покажемо да су избором нашег града за домаћина турнира направили пун погодак - каже Петковић.