latinica  ћирилица
09/12/2023 |  17:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Напад на просторије амбуланте одраз нетрпељивости и етничке мржње

Девастирање просторија амбуланте у Сувом Долу одраз је нетрпељивости и етничке мржње која се дужи период подстиче од режима у Приштини, коме смета све што је српско на Косову и Метохији, саопштила је данас Српска листа.
Српска листа (Фото: https://srpskalista.net/) -
Српска листа (Фото: https://srpskalista.net/)

Имајући у виду да је здравствени систем један од основних стубова опстанка српског народа на Косову и Метохији, Српска листа наводи да је напад на просторије амбуланте у Сувом Долу напад на опстанак српског народа, али и на суживот Срба и Албанаца.

- Пружање здравствених услуга и заштита здравља је једно од основних људских права, које очигледно не важи на простору Косова и Метохије за наш народ. Посебно иритира податак да је ова амбуланта небројено пута обијана и девастирана, а да извршиоци тих дела никада нису пронађени - напоменули су из Српске листе.

Српска листа апелује да надлежне институције и међународне мисије задужене за безбедност учине све што је у њиховој моћи и спријече овакве нападе који угрожавају мир и изазивају забринутост грађана, јер је ово 170. етнички мотивисан инцидент у овој години.

На амбуланти у Сувом Долу код Косовске Митровице разбијена су стакла и ишчупана метална врата са шипкама која су обезбјеђивала ову здравствену установу, саопштила је раније данас Канцеларија за Косово и Метохију.