latinica  ћирилица
09/12/2023 |  20:02 | Аутор: РТРС

Ректор Гајанин гостујући професор у Кини

Ректор Универзитета у Бањалуци професор Радослав Гајанин ангажован је данас као гостујући професор на Универзитету за медицину и здравствене науке у Шангају, гдје је представио рад и истраживање о теми "Клиничкопатолошке карактеристике, начини лијечења и исходи код пацијената са карциномом ларинкса".
Радослав Гајанин - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Радослав ГајанинФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Свечана промоција, на којој је Гајанина у звање гостујућег професора промовисао ректор Универзитета за медицину и здравствене науке у Шангају професор Ву Тао, обављена је на Конференцији о медицинској технологији и опреми у Шангају, саопштено је из бањалучког Универзитета.

Гајанин је представио рад и истраживање на тему "Клиничкопатолошке карактеристике, начини лијечења и исходи код пацијената са карциномом ларинкса", а предавању су присуствовали ректор Ву, проректори, декани, академско особље, студенти и представници кинеских компанија које се баве медицинском технологијом и опремом.

Конференција о медицинској технологији и опреми одржава се трећи пут на Универзитету за медицину и здравствене науке у Шангају и представља прилику за представљање нових медицинских технологија и начина лијечења.

Делегација Универзитета за медицину и здравствене науке у Шангају боравила је прошлог мјесеца на Универзитету у Бањалуци, када је договорено отварање Иновационог центра за трансфер биомедицинске технологије и опреме.

Делегација бањалучког Универзитета, у којој су и проректор за људске и материјалне ресурсе Далибор Кесић, шеф Студијског програма синологије Љиљана Стевић и асистент Ања Мудреновић, борави у вишедневној радној посјети Кини.