latinica  ћирилица
09/12/2023 |  21:56 | Аутор: РТРС

Требиње: Одиграна хуманитарна представа "Како су настале ружне речи"

Ученици основних и средњих школа из Требиња одиграли су вечерас хуманитарну дјечију представу "Како су настале ружне речи", а сав приход намијењен је градском Удружењу родитеља дјеце и омладине са посебним потребама "Сунце нам је заједничко".
Хуманитарна представа "Како су настале ружне речи" - Фото: СРНА
Хуманитарна представа "Како су настале ружне речи"Фото: СРНА

У представи рађеној по мотивима Душка Радовића на духовит и занимљив начин објашњено је ко је "крив" што дјеца говоре ружне ријечи и зашто не би требало да их говоре, саопштено је из требињског Културног центра, у коме је представа одиграна.

Представу је режирала ученица другог разреда Гимназије "Јован Дучић" Ива Пешикан, чији је пројекат прошао на конкурсу њемачке фондације с циљем подстицања младих да помогну свом граду.

Њена првобитна идеја је била да током љета отворе кафић, гдје би радили и прикупили новац за Удружење, али је то било веома тешког изводљиво.

- Када сам размислила на који начин да укључим тинејџере у пројекат, а да добијемо подршку суграђана, схватила сам да је представа најбоља идеја, па сам позвала заинтересоване другаре и веома сам задовољна како је све испало - навела је Пешикан.

Она је позвала вршњаке и све младе да и они учине неко хумано дјело како би помогли свом граду.

Према њеним ријечима, у представи су се углавном држали текста Душка Радовића, уз мања прилагођавања.

У представи играју ученици Емилија и Ђорђе Јашић, Дамјан Бегенишић, Лука Савовић, Надежда Говедарица, Калина Ковач и Марија Грубачић.