latinica  ћирилица
10/12/2023 |  07:40 ⇒ 07:46 | Аутор: Агенције

Израел наставља са офанзивом, дјелује са копна, мора и из ваздуха; Број погинулих Палестинаца у Гази премашио 17.700

Израелске снаге су током ноћи наставиле нападе на Џабалију у сјеверном делу Појаса Газе и Кан Јунис на југу те области, јављају палестински медији. Израелска војска раније је позвала палестинске цивиле да напусте већи дио подручја око града Кан Јунис због жестоких борби које се воде, преноси Ројтерс. Министарство здравља у Гази јуче је саопштило да је у израелским нападима на Појас Газе од 7. октобра страдало 17.700 Палестинаца. Око 45 одсто жртава су дјеца.
Газа (Фото: EPA-EFE/ATEF SAFADI/илустрација) -
Газа (Фото: EPA-EFE/ATEF SAFADI/илустрација)

Француска морнарица оборила два дрона изнад Црвеног мора

Француска морнарица оборила је двије беспилотне летјелице изнад Црвеног мора код обале Јемена, саопштила је војска те земље.

- Вишенаменска фрегата француске морнарице Лангдок оборила је двије беспилотне летјелице које су летјеле директно на њу са јеменске обале - наводи се у саопштењу.

Јеменски Хути претходних дана су отварали ватру на израелске, америчке и британске бродове у Црвеном мору, а америчка војска је саопштила да је оборила неколико њихових пројектила.

Војни портпарол јеменске побуњеничке групе упозорио је све бродске компаније да не сарађују са Израелом, како не би биле мета напада у Црвеном мору.

Израелске снаге наставиле нападе на Џабалију и Кан Јунис

Израелске снаге су током ноћи наставиле нападе на Џабалију у сјеверном дијелу Појаса Газе и Кан Јунис на југу те области, јављају палестински медији.

Израелска војска раније је позвала палестинске цивиле да напусте већи део подручја око града Кан Јунис због жестоких борби које се воде, преноси Ројтерс.

Министарство здравља у Гази у суботу је саопштило да је у израелским нападима на Појас Газе од 7. октобра страдало 17.700 Палестинаца.

Према њиховим наводима, око 45 одсто жртава су дјеца, а неколико десетина хиљада људи је повријеђено.