latinica  ћирилица
10/12/2023 |  10:50 ⇒ 10:51 | Аутор: СРНА

Ухапшена три лица осумњичена за покушај убиства на Цетињу

Три лица ухапшена су јутрос због сумње да су покушала да на Цетињу убију једно лице постављањем експлозивне направе под његово возило, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.
Полиција Црне Горе - Фото: илустрација
Полиција Црне ГореФото: илустрација

Ријеч је о покушају убиства 13. септембра које је извршено постављањем импровизоване експлозивне направе велике разорне моћи под возило "тојота рав четири", власништво лица чији су иницијали Г.С. са Цетиња.

Вршилац дужности помоћника директора полиције за Сектор за борбу против криминала Лазар Шћепановић рекао је да се сумња да су лица чији су иницијали Б.П. /35/, В.В. /28/ и В.В /28/ извршили кривично дјело убиство у покушају у стицању са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Он је навео да ће све три осумњичене особе уз кривичне пријаве бити спроведене Вишем државном тужиоцу у Подгорици.

- Два осумњичена се у евиденцијама полиције воде као оперативно интересантне особе блиске једној криминалној групи, док је једно лице високорангирани члан криминалне групе - рекао је Шћепановић.

Он је истакао да ће Управа полиције наставити одлучну борбу против криминала са примарним фокусом на неутралисање дјеловања организованих криминалних група и са њима повезаних особа ради стварања повољног безбједоносног амбијента за грађане.