latinica  ћирилица
10/12/2023 |  10:56 | Аутор: СРНА

Тушевљак: Хитно разријешити Дедића функције и испитати његову ратну прошлост

Предсједник Општинске борачке организације Источно Ново Сарајево Драгиша Тушевљак сматра срамним да се човјек као што је Вехид Дедић, са сумњивом ратном прошлошћу, налази на позицији потпредсједника Скупштине општине Братунац, те затражио да под хитно буде разријешен те функције.
Драгиша Тушевљак - Фото: СРНА
Драгиша ТушевљакФото: СРНА

Тушевљак је рекао да треба тражити одговорност и оних који су гласали да се људи као што је Дедић, нађу на важним функцијама, јер је ријеч о потпредсједнику Скупштине општине.

- Тражимо да надлежно тужилаштво што хитније испита тај случај. Исто тако, тражимо да наши људи који су га изабрали на ту функцију сносе одговорност. Дедић мора бити смијењен због своје мутне прошлости, посебно због изјаве да је био припадник злогласне јединице "Ел муџахедин", која је Србима нанијела доста зла у протеклом рату - нагласио је Тушевљак.

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић изјавио је да је Дедић на једној сарајевској телевизији рекао да је као малољетни дјечак узео пушку и кренуо "да брани БиХ од агресије".

Он је додао да Дедић затим говори и да је Кравица "ослобођена срцем", иако је то етнички чисто српско село вјековима уназад, као и да затим признаје да је приступио јединици "Ел муџахедин" и да је ратовао и на Озрену.